ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ με Αρ. Μητρώου: 10985)

Κάποιες επιπλέον επιστημονικές επισημάνσεις…

———————

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σύμφωνα με έκθεση [1] πάνω στην επιδημιολογική εικόνα της Γερμανίας, προτάθηκε να διερευνηθεί αυτή με βάση την καταμέτρηση ανά 100.000 και ανά εβδομάδα.

Διαπιστώνεται μία θνητότητα της τάξης του 2.4% στους ανεμβολίαστους.

Στους εμβολιασμένους, η θνητότητα μετά από λοίμωξη καταμετρήθηκε σε ποσοστό 4,7% γενικά, 4,6% στην πρώτη δόση και 5,1% στην δεύτερη δόση.

Τα εμβόλια παρουσιάζουν ποσοστά θετικών κρουσμάτων 3,2%  για τη Pfizer, 7% για τη Moderna και 12% για το Sputnik.

Aν συγκριθεί με το 10,7% των ανεμβολίαστων, οδηγούμεθα σε ακύρωση των κλινικών μελετών των εμβολίων !!!

Με 79000 περιστατικά ανεπιθύμητων ενεργειών και 837 θανάτους, διαπιστώνεται μία αύξηση σε συμβάντα, γενικά από εμβόλια κατά 171 φορές, σε επίπεδο δε σοβαρών βλαβών, κατά 25 φορές !!!

Ο εμβολιασμένος έχει τις ίδιες πιθανότητες να νοσήσει από κορωνοϊό και να μπει στην εντατική, με τον ανεμβολίαστο !!!

Τέλος, η πιθανότητα να πεθάνει ο εμβολιασμένος είναι 0,1/100000/w, συγκρίσιμο με τα τροχαία.

Τα ανωτέρω δεδομένα αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια δεν σταματούν  την πανδημία και ότι όσοι εμβολιασμένοι νοσούν, την ίδια ώρα είναι εκτεθειμένοι σε μεγάλους κατά τα άνω κινδύνους, σε ένα ούτως ή άλλως σκηνικό πλήρους ασάφειας, απουσίας πολύ σοβαρών στοιχείων και μελετών, και, το βασικότερο, σε ένα πεδίο καθαρά πειραματικό.

Σημειώνεται από τους συγγραφείς ότι το συντριπτικό ποσοστό αυτών των οποίων απειλείται η η ζωή τους, είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας !!

Έτσι όμως, καταρρίπτεται το αφήγημα της προστασίας των ηλικιωμένων, εφόσον αυτοί είναι πολύ πιθανότερο να πεθάνουν [1] !!

ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Ο Dr. Tenpenny S. [2], από το Οhio Clevelant, συνοψίζει την παθοφυσιολογία μετά από εμβολιασμό, στα ακόλουθα κλινικά μοντέλα με βιβλιογραφική τεκμηρίωση:

  1. Αναφυλαξία, αλλεργία. Αντίδραση στο PEG.
  2.  Mακροφάγα Μ2 αναστέλλονται από αντί-spike αντισώματα (antiSAb)
  3.  H μετάφραση του spike δρα κατά τέσσερις τρόπους:

α) λειτουργεί ως αυτοάνοσο πεπτίδιο στην επιφάνεια ιστών [3]

β) καταστρέφει όργανα όπως το πνευμονικό παρέγχυμα και διέρχεται τον ΑΕΦ.

γ) ενσωματώνεται στοDNA [4]

δ) Προκαλεί τη δημιουργία καταστρεπτικών αντισωμάτων 

  1. Διεγείρει βλάβες στο πνευμονικό αρτηριακό ενδοθήλιο αναπτύσσοντας μη αναστρέψιμη πνευμονική υπέρταση.
  2. Η spike protein ενώνεται μέσω ACE2 στενά στις ωοθήκες και στους όρχεις.
  3. Διαπερνά τον αιμαοτεγκεφαλικό φραγμό και προκαλεί νευροπαθολογικές καταστάσεις και εγκεφαλική εκφύλιση.
  4. Πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση.
  5. Μεταλλάσσεται η πρωτεΐνη ΤD-43 με αποτέλεσμα ένα πλήθος νευροεκφυλιστικών παθήσεων.
  6. Μετάλλαξη του FUS οδηγεί σε καρκινογένεση.
  7. Οι αδενοϊοί που χρησιμοποιούνται οδηγούν σε καρκινογένεση.
  8. Τα αντί spike αντισώματα αλληλεπιδρούν με 28τύπους ιστού και οδηγούν σε πολυοργανική διαταραχή και ανεπάρκεια [5].
  9. Προηγούμενη έκθεση σε κοινό κορωνοϊό ακυρώνει την έκθεση σε SARS CoV
  10. Αυξημένος κίνδυνος σε προηγούμενο εμβόλιο influenza.
  11. Aπόκριση στα αντισώματα σημαίνει βαρύτερη νόσηση.
  12. Φέρει έντονη λεμφαδενίτιδα.
  13. Ευρύτερη χρήση εμβολιασμών όταν ειδικά υπάρχει προηγούμενη λοίμωξη οδηγεί σε δυσκολότερη μετάλλαξη με μη εξουδετερωτικά αντισώματα.
  14. Σύνδρομο ΑDE με είσοδο του ιού μέσα στα μακροφάγα και πρόκληση ισχυρότερης έντασης λοίμωξης [7].
  15. Ενσωμάτωση antiDNA αντισώματα στο γονιδίωμα.
  16. Τα εμβόλια Astra Jeneca και J&J περιέχουν DsDNA. Τα αντισώματα αυτών των υλικών είναι διαγνωστικά μιας σειράς αυτοάνοσων νοσημάτων.
  17. VIPIT

Σημειώνεται ότι τα κλινικά μοντέλα στηρίζονται σε βιβλιογραφία με μεγάλο impact factor.

Eίναι πρωτοφανές το φάσμα των κλινικών οντοτήτων που μάλιστα επικαλύπτονται με στοιχεία μοριακής βιολογίας σε υπερθετικό βαθμό, ασυνήθη για τα δεδομένα εντύπων συγκατάθεσης για έναν κλινικό γιατρό!

ΟΞΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ – ΣΥΝΔΡΟΜΟ N. KOUNIS

Υπό τον όρο «σύνδρομο Κουνής Νικόλαος» αναφέρεται κάθε οξύ στεφανιαίο σύνδρομο, στο οποίο η αιτία είναι μία μορφή υπερευαισθησίας με ενεργοποίηση των ηωσινόφιλων και των μαστοκυττάρων.

Η καρδιολογική ομάδα από την πανεπιστήμιο Πατρών επέκτεινε τον ορισμό του φαινομένου σε παθοφυσιολογική βάση, αποδίδοντας σε ενεργοποίηση αιμοπεταλίων και πηκτικού μηχανισμού και σε άλλα αγγειακά δίκτυα, όπως μεσεντέριο και εγκεφαλικά αγγεία [8]. 

Αυτό υπήρξε προφητικό μετά την έναρξη των εμβολιασμών, καθώς ερμηνεύει αναπάντεχα και ανεξήγητα, ειδικά χωρίς νεκροτομές, θανατηφόρα συμβάντα από αντίστοιχες ανατομικές περιοχές.

Προς τιμήν του ο Κουνής ανέπτυξε προβληματισμό για τα εμβόλια σε σχέση με το σύνδρομο, με κεντρικά ερωτήματα, όπως αν υπάρχουν ΙgE αυξημένα επίπεδα μετά από συμβάν, ή αν εξακολουθεί να μεταδίδει ο εμβολιασμένος.

Δεν ξεκαθαρίζει ποιο συστατικό ειδικά των mRNA εμβολίων θα μπορούσε να προκαλέσει το σύνδρομο, ενώ προϋποθέτει ότι η μεταθανάτια έρευνα χρειάζεται να συνδυάζεται με ανίχνευση σε επίπεδο mRNA και πρωτεϊνών [9]. Επίσης διορατικά προκρίνει ως παθοφυσιολογικό μηχανισμό έναρξης την ενεργοποίηση της συγκόλλησης των αιμοπεταλίων που ερμηνεύει τον μηχανισμό ρήξης της πλάκας στα στεφανιαία αγγεία [10]. Συνεπώς, εμφραγματικοί θάνατοι από εμβόλιο, θα πρέπει να διερευνώνται πλήρως [11] και προς την κατεύθυνση της αντίδρασης υπερευαισθησίας και ενεργοποίησης του πηκτικού μηχανισμού.

ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΕΣ

Ήδη σε πρόσφατες εμπλουτισμένες οδηγίες του, ο FDA, σχετικά με τη χρήση του εμβολίου της Pfizer/ Biontech, τονίζει τον κίνδυνο της μυοκαρδίτιδας.

Εντούτοις, δεν θεωρεί (;;) ότι είναι λόγος αποτροπής του εμβολιασμού, καθώς δεν την συμπεριλαμβάνει στις αντενδείξεις της δεύτερης δόσης. Παραδέχεται ότι συμβαίνει λίγες μέρες μετά την ένεση κυρίως της δεύτερης δόσης, ομολογώντας ότι πρόκειται για άμεση επίδραση στο μυοκύτταρο.

Ανάλογες οδηγίες έχουν δοθεί και στο CDC των Η.Π.Α., ενώ δεν υπάρχει εγγύηση για την καλή μακροχρόνια φυσική ιστορία της παρενέργειας [12].

Σε editorial των D. Shay et al στο JAMA [13], ανακεφαλαιώνουν το φαινόμενο, αναφέροντας ότι έχουν προσωπική εμπειρία και από τα δύο mRNA εμβόλια με 4 περιστατικά, ήτοι 3 νεαροί άνδρες και 1 γυναίκα 70 ετών, γεγονός ασύνηθες με απουσία στεφανιαίας νόσου. Συνδέουν τα περιστατικά με τον εμβολιασμό και προτάσσουν κάποιο άνοσο μηχανισμό, ο οποίος είναι σπανιότατα παρόντας σε άλλα εμβόλια (ανεμοβλογιάς).

 Ο μεγάλος αριθμός ενεργών Αμερικανών στρατιωτών (Montgomery et al. [14]), κατά τους συγγραφείς ανέδειξε με δραματικό τρόπο μία απρόσμενα υψηλή συχνότητα μυοκαρδίτιδας, 1:20000 με 23 ασθενείς, σε σχέση με τους αναμενόμενους περίπου  8:436000, που ανταποκρίνεται σε ένα υπερβαίνοντα διπλασιασμό της αναμενόμενης επίπτωσης 1:50000.

Αντίστοιχη είναι και η εμπειρία από το Ισραήλ, με πάνω από 24 περιστατικά στο 1.000.000 πληθυσμού [15].

H άμεση σύνδεση με την COVID 19 είναι αδύναμη, δεδομένου ότι τα στοιχεία από H.Π.Α. (CDC) σε νόσηση αφορούν σε ένα ελάχιστο <5% των αιτίων εισαγωγής κάτω από τον ακαθόριστο τίτλο καρδιαγγειακή νόσος [16].

Ακτινολογικά ενθαρρύνεται η τεκμηρίωση με μαγνητική τομογραφία καρδιάς [17].

Συμπερασματικά, τεκμαίρεται από την βιβλιογραφία μία ασυνήθιστα αυξημένη επίπτωση μυοκαρδίτιδας με συμπτώματα άλγους και αύξηση της τροπονίνης. Δεν διευκρινίζονται οι μηχανισμοί, αν και προέχει ο ανοσοδιεγερτικός.

Αν και δεν αποτελούν ομάδα-στόχος οι νέες ηλικίες με μικρή ως ελάχιστη επίπτωση σοβαρής νόσησης, οι οδηγίες ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό !! Αν και αφορά ένα επιδημιολογικό παράδοξο, καθότι δεν έχει αποκλειστεί η μετάδοση, που θα δικαιολογούσε το στόχο του τείχους ανοσίας, τακτικές επιμονής των νέων στον εμβολιασμό συνιστούν απαράδεκτη στρατηγική.

Η μυοκαρδίτιδα αφορά σε σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια και πρόδρομη κατάσταση ακόμα και νόσου απειλούσας τη ζωή (καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου), ανεξάρτητα τι θα δείξει η μακροχρόνια παρακολούθηση του περιστατικών, και δεν γίνεται ανεκτή ως σύμβαμα σε ομάδα πληθυσμού με άριστο προσδόκιμο επιβίωσης

ΘΑΝΑΤΟΙ, ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ – ΑΝΑΓΚΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ

Οι θάνατοι μετά από εμβολιασμούς για COVID-19 είναι ιδιαίτερα αυξημένοι σε σχέση με αυτούς άλλων εμβολίων διαχρονικά, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία της ευρωπαϊκής Eudravigilance [18] και της αμερικανικής VAERS [19].

Επιπλέον παρατηρείται ομοιομορφία παρενεργειών από τα πλείστα των συστημάτων του ανθρώπου.

Στην ευρωπαϊκή καταγραφή το 50% των περιστατικών είναι σοβαρά, στοιχείο εντελώς αντίθετο μ’ αυτό που καταγράφεται στις κλινικές μελέτες έγκρισης των εμβολίων !!

Η αμερικανική VAERS αναφέρει ότι 75% των 6985 θανάτων μέχρι 25 Ιουνίου αφορούσαν στις πρώτες 48ώρες. 

Σε μελέτη που αξιοποιούσε διαθέσιμα στοιχεία τριών θεσμικών οργάνων της Γερμανίας, διαπιστώθηκαν έως και 25πλάσια ποσοστά σοβαρών παρενεργειών σε σχέση με προ πανδημίας εποχές [20] !!!

Στο συμπέρασμα ότι απαιτείται η διενέργεια νεκροτομών, καταλήγουν οι Edler et al. από την ομάδα του Eppendorf, καθότι εμπλέκονται πολλοί παθοφυσιολογικοί μηχανισμοί που πρέπει να διευκρινιστούν.

Όπως είναι γνωστό, όμως, στη χώρα μας αποφεύγεται η διενέργεια νεκροτομών σε σορούς ανθρώπων που κατέληξαν μετά από τον εμβολιασμό τους, ενώ είναι εμφανής και η προσπάθεια απόκρυψης των περιστατικών με παρενέργειες και θανάτους μετά από εμβολιασμούς !!

Άλλωστε, παρόμοια παράλειψη παρατηρήθηκε και στους θανάτους ανθρώπων που νόσησαν με τον ιό SARS-CoV-2, παρά το γεγονός ότι τη διενέργεια των νεκροτομών σε αυτές τις περιπτώσεις θα επέβαλλε κανονικά η λογική, αφού μόνο έτσι θα μπορούσε η ιατρική επιστημονική κοινότητα να γνωρίσει πραγματικά τον νέο ιό, εάν ήταν πράγματι ένας νέος ιός κατά την «κρατούσα» άποψη.

 

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙΣ;

Χωρίς διαφάνεια στις νεκροτομές, και με μία περίσσεια επιμέλεια σε συμπληρωματικές εξετάσεις ενεργοποίησης μηχανισμών υπερβολικής ανοσοαπόκρισης, δεν μπορεί να εμπεδωθεί αίσθημα εμπιστοσύνης στους πολίτες [21].

Στη Νορβηγία, όπως και σε άλλες χώρες με υψηλά ποσοστά υπερηλίκων σε γηριατρικές δομές, καταμετρήθηκαν θάνατοι, οι οποίοι, αν και δεν αποδόθηκαν στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, άμεσα ώθησαν στην προσθήκη των οδηγιών για περισσότερη φροντίδα, καθότι αυτό δεν προβλέφθηκε αρχικά στις μελέτες έγκρισης των εμβολίων [22].

CAPILLARY LEAKING SYNDROME / ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ S ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ – Παρενέργεια συναγερμού για το SARSCoV – 2 εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Το σύνδρομο διαφυγής τριχοειδών (capillary leak syndrome) αποτελεί ένα σύνδρομο στο οποίο μετέχουν μηχανισμοί ενεργοποίησης μεμβρανών και με αυτοάνοσο τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ρυθμιστική αρχή ΕΜΑ [23] με τέσσερα μόνο περιστατικά και ένα θάνατο, αποφάσισε επί τούτου διακοπή της χορήγησής του σε παρόμοια περιστατικά. Eίναι ισχυρή η συσχέτισή του με μηχανισμούς των εμβολίων, όπως η αντιγονοπαρουσίαση και η ενεργοποίηση του συμπληρώματος από οψωνοποιημένα αντισώματα. Οι εξελίξεις ήταν τόσο ραγδαίες, που πρόσφατα ανακοινώθηκε ισχυρή σύσταση [24] για το εμβόλιο της J&J για ιστορικό αυτού του συνδρόμου ενεργοποίησης καταρράκτη κυτταροκινών και προσομοίωσης θανατηφόρων κλινικών συνδρόμων.

Γιατί μόνο ισχυρή σύσταση…;

Παθοφυσιολογική συσχέτιση με την παραγωγή spikelike αντιγόνου θα σήμαινε μεγάλα ερωτηματικά και για άλλα εμβόλια κατά του SARSCoV2.

ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΟΣΗΣΗ

Σε πρόσφατη ανασκόπηση του Nature [25] για την φυσική ανοσία μετά από νόσηση, αναφέρεται ο προβληματισμός για τη διάρκεια αυτής. Σαφώς αυτή τεκμαίρεται από την παρουσία αντί-spike εξουδερωτικών αντισωμάτων που μετρώνται στο χρόνο. Μείωση τους αντιμετωπίζεται κριτικά ως πτώση της αποτελεσματικής ανοσίας, που χρησιμοποιήθηκε και στα εμβολιαστικά πρωτόκολλα, για να πιστοποιηθεί η ανάγκη της επαναληπτικής δόσης.

Όμως, μία σειρά τεσσάρων μελετών, με προεξάρχουσα μία δανική, ήρθαν πολύ πρόσφατα να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Οι Νielsen S.et al απέδειξαν σε έναν αριθμό 203 ασθενών, ότι η φυσική ανοσία είναι παρούσα ήδη σε ασθενείς με COVID-19  νόσηση, ανεξάρτητα από το βαθμό νόσησης (ήπιος, μέτριος, σοβαρός) [26].

Και στις τρεις ομάδες των ασθενών, στη συντριπτική πλειοψηφία τους βρέθηκε μετά από 12 εβδομάδες ικανός τίτλος αντισωμάτων (>99%) και εξουδετέρωσης πλάσματος ασθενών (95%), όπως επίσης και υψηλή απόκριση στη λειτουργικότητα CD+8 T λεμφοκυττάρων (90%). Στη συζήτηση τονίζεται ότι το εύρημα αποδεικνύει πως το ανθρώπινο είδος είναι έτοιμο για την θωράκισή του έναντι του νέου κορωνοϊού. Η ενεργοποίηση όλου του αμυντικού του μηχανισμού μετά από φυσική νόσηση μεταθέτει τη συζήτηση, από την ανεύρεση τίτλου αντισωμάτων με εξάρτηση από το βαθμό νόσησης, σε επίπεδο απόκρισης και κυτταρικής ανοσίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος αποκαλυπτική είναι η μελέτη των Song G και συν., οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν βρήκαν κυκλοφορούντα εξουδετερωτικά αντισώματα σε ασθενείς νοσήσαντες από κορωνοϊό παλαιότερα, αλλά ανίχνευσαν ενεργοποιημένη τη Β-λεμφοκυτταρική μνήμη έναντι του SARSCoV-2 [27].

Τα πρωτόκολλα των εταιρειών εμβολίων κατά COVID 19 θα έπρεπε να υιοθετήσουν τεκμήρια ολοκληρωμένης ανοσίας που είναι εμφανής ήδη στους φυσικώς νοσούντες. Αν και εγείρεται επιστημονικό ερώτημα για τη χρησιμότητα των εμβολιασμών, τουλάχιστον τεκμαίρεται per se ότι οι φυσικώς νοσήσαντες έχουν ενεργοποιημένη μακρόχρονη ολοκληρωμένη ανοσία.

Εργασία που τεκμηριώνει την παρουσία Β λεμφοκυττάρων στο μυελό των οστών πιστοποιεί την ισόβια ανοσία έναντι του νέου κορωνοϊού [28].

Σε κάθε περίπτωση μαζικού εμβολιασμού πληθυσμού, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη τόσο η επιδημιολογική του επιτυχία, με υποχώρηση της μετάδοσης και των νοσήσεων, όσο και η επιστημονικά ορθή τεκμηρίωση ενεργοποιημένης και ολοκληρωμένης χυμικής και κυτταρικής ανοσίας με συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Η αυταπόδεικτη ανοσιακή απόκριση των νοσήσαντων (>90%) σαφώς αυξάνει την ανάγκη για διερεύνηση και καθορισμό των ομάδων πληθυσμού που δεν είναι ανοσιακά έτοιμες και χρειάζονται επίκληση επίκτητης ανοσοαπόκρισης (εμβολιασμού).

 Σε κάθε περίπτωση οι νοσήσαντες ορίζουν ομάδα του γενικού πληθυσμού με ολοκληρωμένη ανοσιακή απόκριση. Τα νεότερα δεδομένα είναι απόλυτη ανάγκη να ληφθούν υπόψη από το εθνικό σύστημα εμβολιασμών. Η δε χορήγηση αναμνηστικής δόσης, είναι ένα επιστημονικά και ηθικά, αλλά και νομικά, μετέωρη, μετά και τα νέα συντριπτικά στοιχεία των ορθώς τεκμηριωμένων κλινικοεργαστηριακών μελετών.

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Τα εμβόλια σε επίσημες αρχές [29] έχουν περιορισμούς που ανάγονται στη βιασύνη με την οποία δίδονται τα δεδομένα.

Επίσης, δεν υπάρχει κατά αυτές κανένα στοιχείο αποτελεσματικότητας της φυσικής ανοσίας και της ανοσίας από εμβόλιο !!

Οι μεταλλάξεις είναι δυναμικό φαινόμενο και συμπεράσματα βγαίνουν όταν συλλεχθούν στοιχεία χημικής και κυτταρικής απόκρισης. Υπάρχει κενό στην αποτελεσματικότητα της μη μετάδοσης σε εμβόλια.

Τα προβλήματα αυτά και τα κενά στην αντιμετώπιση της πανδημίας τονίζουν την αναγκαιότητα στοχευμένων μελετών σε πραγματικό χρόνο.

Μοιάζει να μην τους ενδιαφέρει !!

Τα μαθηματικά μοντέλα προσομοίωσης [30] δεν λαμβάνουν υπόψη τη συνεργική δράση των βιολογικών παραμέτρων της πανδημίας. Τα συμπεράσματα πολλές φορές είναι παρακινδυνευμένα και παραπλανητικά. Έτσι, ως ένα παράδειγμα, πρεσβεύουν τη μείωση των εξάρσεων της πανδημίας χωρίς μείωση της νόσησης και της μετάδοσης. H τελευταία λαμβάνεται με μέτρα επιδημιολογικής κυρίως επιτήρησης.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε επιδημιολογική μελέτη, συμβουλευτική τακτική με διαφάνεια δεν μείωσε τους εμβολιασμούς, αλλά δεν μείωσε και τη συμπεριφορά της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Συνεπώς, η πολιτεία δεν έχει λόγους να προπαγανδίζει, καθώς οι πολίτες πρέπει να αποφασίζουν με ελευθέρα βούληση [31].

Βιβλιογραφία:

1). Moerl F. et co. Die Häufigkeiten erneuter C19-Infektionen und Nebenwirkungen nach Impfung: empirische Daten der deutschen Feldstudie 2021, Documente, Corona Ausschuss.de.

2). Tenpenny Cleveland Ohio from www. DrTenpenny.com

3). Μerchant H.Re: COVID vaccines and thrombotic events: is mRNA translation and spike protein synthesis by platelets a real possibility? BMJ 2021;372:n699.

4). Zhang L. et al. Reverse-transcribed SARS-CoV-2 RNA can integrate into the genome of cultured human cells and can be expressed in patient-derived tissues, PNAP 118 No 21.

5). Liu Y. et al. SARS-CoV-2 Spike Protein Impairs Endothelial Function via Downregulation of ACE2. Circulation Research. 2021;128:1323–1326.

6). Liu Y. et al. An infectivity-enhancing site on the SARS-CoV-2 spike protein targeted by antibodies. Cell 184, 1-15, June 24, 2021.

7). Liu Y. et al. An infectivity-enhancing site on the SARS-CoV-2 spike protein targeted by antibodies. Cell 184, 1-15, June 24, 2021.

8). Kounis N. Kounis Syndrome—not a Single-organ Arterial Disorder but a Multisystem and multidisciplinary Disease. Balkan Med J 2019;36:212-21.

9). Kounis N. et al.,  Allergic Reactions to Current Available COVID-19 Vaccinations: Pathophysiology, Causality, and Therapeutic Considerations. Vaccines 2021, 9,221.

10). Kounis N. et al.Kounis syndrome: a new twist on an old disease. Review. Future Cardiol. 2011 Nov;7(6):805-24.

11). Boivin Z. et al.Untimely Myocardial Infarction or COVID-19 Vaccine Side Effect. Cureus 13(3). B

12). Fact sheet for healthcare providers administering vaccine, The Pfizer- Biontech COVID-19 Vaccine to prevent COVID 19 Disease, FDA, p. 19.

13). D. Shay et al., Myocarditis occurring after immunization with mRNA-based COVID-19 vaccines, JAMA, Editorial, 06/29/2021.

14). Montgomery J. et al., Myocarditis following immunization with mRNA COVID-19 vaccines in members of the US army, JAMA Cardiol., 06/29/2021.

15). Surveillance of myocarditis (inflammation of  the heart muscle) cases between Dec. 2020 and  May 2021. News release, Israel Ministry of health June 6, 2021.

16) Havers FP et al., COVID- NET Surveillance Team. Hospitalization of adolescents aged 12-17 years with laboratory- confirmed COVID-19- COVID-NET, states. March 1, 2020-April 24, 2021. NMWR. 2021;70 (23): 851-857.

17).Stepniak M., Radiologists, CDC warn of myocarditis after COVID-19 vaccination, Radiology Business, May 2021.

18). Eudrovigilance up to June 5, 2021.

19) Vaccination Adverse Event Reporting System up to June 25, 2021.

20) Moerl F. et co. Die Häufigkeiten erneuter C19-Infektionen und Nebenwirkungen nach  Impfung: empirische Daten der deutschen Feldstudie 2021, Documente, Corona Ausschuss.de

21) Edler C.et al., Deaths associated with newly launched SARS-CoV-2 vaccination (Comirnaty®), case report. Legal Medicine 51, 2021.

22). Torjensen I. Covid-19: Norway investigates 23 deaths in frail elderly patients after vaccination,BMJ 372 (p 149).

23) PRAG News, June 11, 2021

24). EMA News, Jule 9, 2021

25). Radbruch A. et  al.. A long-term perspective on immunity to COVID. Nature, June, 14, 2021

26). Nielsen S. et al., SARS-CoV-2 elicits robust adaptive immune responses regardless of disease severity. EBioMedicine, The Lancet, June 04,2021.

27). Ge S.  et al.,Cross-reactive serum and memory B-cell responses to spike protein in SARS-CoV-2 and endemic coronavirus, Nature Communications, 12, 2938 (2021), May 19, 2021.

28). Turner J. et al.. SARS-CoV-2 infection induces long-lived bone marrow plasma cells in humans. Nature,  May 24, 2021. 

29). ΕCDC Technical Report, March 31, 2021

30). Moghadas S. The impact of vaccination on COVID-19 outbreaks in the United States, medRxiv,   January 2, 2021.

31). Kerr J. Effect of Information about COVID-19 Vaccine Effectiveness and Side Effects on Behavioural Intentions: Two Online Experiments. Vaccines 9, 379.