ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ με Αρ. Μητρώου: 10985)

Η Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας  (Π.Ο.Ε.Υ.)  δημιουργήθηκε από επαγγελματίες του τομέα της υγείας, Νοσοκομειακούς και Ιδιώτες Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, Οδοντιάτρους, Μοριακούς Βιολόγους, Γενετιστές, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Φαρμακοποιούς, Νοσηλευτές, Διασώστες του ΕΚΑΒ, Τεχνολόγους, Διοικητικούς Υπαλλήλους, Τεχνικούς, Φύλακες, Τραπεζοκόμους, Μεταφορείς Ασθενών, Βοηθούς Θαλάμων, Καθαριστών και εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται στα Νοσοκομεία, Δημόσια και Ιδιωτικά, στο ΕΚΑΒ στα Κέντρα Υγείας, στις Δομές Υγείας, στα Γηροκομεία, από σπουδαστές και φοιτητές των επαγγελμάτων υγείας και γενικότερα πολίτες υποστηρικτές των αρχών και των σκοπών μας από όλη την Ελλάδα ηπειρωτική και νησιωτική.

Η ομάδα μας δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2021 σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον Τομέα της Υγείας, όταν έπρεπε να αντιμετωπισθεί οργανωμένα η υποχρεωτικότητα σε μη αναστρέψιμες ιατρικές πράξεις. Βγήκαμε μπροστά και υποστηρίξαμε το αυτεξούσιο του σώματός μας. Αποτελέσαμε το ανάχωμα των σκληρών διαθέσεων της κυβέρνησης. Δεν λυγίσαμε στον εκβιασμό της αναστολής στην εργασία μας.

Φιλοδοξούμε να ενημερώσουμε με ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα τον ελληνικό λαό ώστε να μην παρασύρεται από το κλίμα διχασμού και προπαγάνδας που επικρατεί. Είναι νομικά θεσπισμένο και αναφαίρετο το δικαίωμα του κάθε πολίτη να αποφασίζει ελεύθερα στην εκχώρηση της συναίνεσής του σε ιατρική πράξη χωρίς πίεση και εκβιασμούς, χωρίς διακρίσεις και προσωπικούς συμβιβασμούς.

Όπως δεν φοβηθήκαμε και μπήκαμε μπροστά στον αγώνα για να προστατεύσουμε και να υπηρετήσουμε τους ασθενείς μας έτσι και σήμερα μπαίνουμε μπροστά υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την ισότητα ανάμεσα στους συνανθρώπους μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας καλώντας τον Ελληνικό λαό να κάνει το ίδιο υπερασπίζοντας τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματά του στην ελευθερία, στην ισότητα και στην εργασία.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΔΙΧΑΖΟΥΜΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ

ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.