ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ με Αρ. Μητρώου: 10985)

ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΨΥΧΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ SARSCoV–2

Η υπόθεση με τον κορωνοϊό COVID-19 ξεκίνησε περίπου τον Μάρτιο του 2020. Τα μέτρα αντιμετώπισης από την αρχή μέχρι και σήμερα Ιούλιο 2021 όπως εγκλεισμός, κλείσιμο επιχειρήσεων, απαγόρευση μετακινήσεων εντός και εκτός νομού, υποχρεωτική χρήση μάσκας για πολλές ώρες  στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, επανειλημμένα self-tests περιστρέφονταν γύρω από τη σωματική προστασία των πολιτών.

Για την ψυχική υγεία όμως, ούτε λόγος…

Από την κλινική εμπειρία έχει διαπιστωθεί ότι όλα αυτά τα μέτρα δημιούργησαν συναισθήματα φόβου, μοναξιάς, θλίψης και απόγνωσης. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η αύξηση σε μεγάλο βαθμό των ψυχικών ασθενειών όπως κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, αναζωπύρωση ψυχώσεων, αυτοκτονικοί ιδεασμοί και απόπειρες αυτοκτονιών. Επίσης αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Και φτάνουμε στην σημερινή κατάσταση η οποία βρίσκει τους κουρασμένους πια πολίτες εξασθενημένους ψυχικά, μετά από όλη αυτήν την πίεση που βίωσαν επί 16 μήνες για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Τους τελευταίους μήνες κυκλοφόρησαν πολύ σύντομα τα πειραματικά εμβόλια mRNA ως πανάκεια για τη σωτηρία από τον κορωνοϊό, τα οποία εγκρίθηκαν πολύ γρήγορα, χωρίς να τηρηθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα – στάδια που απαιτούνται για την κυκλοφορία ενός εμβολίου. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών ανταποκρίθηκε θετικά κάνοντας εθελοντικά τα εμβόλια αυτά. Διαπιστώσαμε ότι πολλά ψυχικά προβλήματα όμως δημιουργήθηκαν, όταν παρουσιάστηκαν αρκετές σωματικές παρενέργειες από αυτά όπως θρομβώσεις, νευρολογικά προβλήματα, θάνατοι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί εμβολιασμένοι να προσέρχονται στους ψυχιάτρους ανησυχώντας για την δεύτερη δόση του εμβολίου, την οποία φοβούντο να κάνουν και ένιωθαν πολύ άγχος. Και μόνο η σκέψη αυτή τους προκαλούσε κρίση πανικού. Επιπλέον, πολλοί Έλληνες πολίτες άρχισαν να πιέζονται από τους εργοδότες τους (κυρίως στον ιδιωτικό τομέα). Αλλά και στο Δημόσιο πλέον ασκείται πίεση από προϊσταμένους και διευθυντές τμημάτων προς τους εργαζόμενους μέσω άνισης μεταχείρισης και αφαίρεσης προνομίων σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, σε αντίθεση με την χορήγηση προνομίων σε όσους έχουν εμβολιασθεί. Εσχάτως επιβλήθηκε η υποχρεωτικότητα, κατ’ αρχάς στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Η κλινική  εμπειρία διδάσκει ότι αυτές οι δυσάρεστες διακρίσεις και καταστάσεις οδηγούν σε άγχος, φόβο επιβίωσης για το μέλλον τόσο των ίδιων όσο και της οικογένειάς τους με απώτερο αποτέλεσμα την κατάθλιψη, ιδίως για τους πιο ευαίσθητους. Επιπλέον αρχίζουν να δημιουργούνται προβλήματα στις σχέσεις και συμπεριφορές μεταξύ των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων πολιτών, ως αποτέλεσμα της μονόπλευρης παρουσίασης από τα ΜΜΕ (και όχι μόνο), ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες είναι ανεύθυνοι και αποτελούν απειλή για το κοινωνικό σύνολο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα ιατρεία πλέον προσέρχεται μια μερίδα πολιτών που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, το έχουν μετανιώσει και διακατέχονται από άγχος για τις πιθανές παρενέργειες που ίσως έχουν στο απώτερο μέλλον.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ο COVID-19 συνέβαλε στην έξαρση των ψυχικών νοσημάτων, κυρίως κρίσεων πανικού, άγχους και κατάθλιψης τα οποία υποτιμήθηκαν και δεν λήφθηκαν όσο θα έπρεπε υπόψη από τους υπεύθυνους των μέτρων. Αναφορικά με τα εμβόλια μπορούμε να πούμε ότι η υπερβολικά γρήγορη προώθηση των πειραματικών εμβολίων mRNA καθώς και οι πολλές παρενέργειές τους ως επακόλουθο της μη τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας, είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία άγχους, φόβου, θλίψης και κατάθλιψης .

Τέλος, ο διαχωρισμός των πολιτών σε δύο μερίδες εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων (πράγμα ανύπαρκτο στα προηγούμενα εμβόλια γρίπης) προκάλεσε συναισθήματα θυμού ή θλίψης τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν δεν υπερτονιζόταν αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ των πολιτών εις βάρος των μη εμβολιασθέντων, όχι μόνο στο χώρο εργασίας, αλλά ακόμη και μέσα στην οικογένεια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Συνοψίζοντας όλα τα ανωτέρω λοιπόν, προκύπτει εντονότατος προβληματισμός σχετικά με τα εμβόλια έναντι του SARSCoV –2. Η καθομολογουμένη εσπευσμένη προσωρινή αδειοδότηση (urgent authorization) των εμβολίων βασίστηκε στις συγκεκριμένες μελέτες των εμβολίων με τα προφανέστατα κατά τα άνω κενά στα πρωτόκολλα τους. Εύλογο ήταν να στοχεύουν στην μείωση του σχετικού κινδύνου (medication vs placebo). Η επιδημιολογική όμως πορεία της πανδημίας σε συνάρτηση πάντα με την έναρξη των εμβολιασμών και το κοινώς αποδεκτό στοιχείο ότι τα εμβόλια δεν μείωσαν την μετάδοση ευκρινώς καθιστά υπό το βάρος των εξελίξεων (delta variant) τον καθορισμό με πλήρη επιστημονικά κριτήρια της απόλυτης μείωσης του κινδύνου.

Ευκόλως παρατηρούμε ότι οι ανασκοπήσεις που αναφέρονται στις ανεπιθύμητες επιπλοκές των εμβολίων ανταποκρίνονται σε πολύ μικρά χρονικά περιθώρια των 3 ή 4 μηνών.

Στη μελέτη των Harald Walach et al παρατηρούμε ότι μόνο στην Ολλανδία, και αντίστοιχα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο – NHS (Yellow Cards Consultancy), έγινε πλήρης καταγραφή των ανεπιθύμητων επιπλοκών σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, με θεαματικά στατιστικά ευρήματα κατά τα ασφάλειας του εμβολίου.

 Προκύπτει λοιπόν εύλογα το ερώτημα τι θα γινόταν αν είχαμε μελέτες ενός έτους για τις επιπλοκές των εν λόγω εμβολίων, όπως αντίστοιχα έχουμε για την θνησιμότητα πλέον του SARSCoV-2.

Επίσης, τι αποτελέσματα για την ασφάλεια των εμβολίων θα είχαμε, αν όλοι οι επιστήμονες υγείας στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως και στην χώρα μας, ανέφεραν με πλήρη ευσυνειδησία και υπευθυνότητα τις ανεπιθύμητες επιπλοκές των εμβολίων;

 Αντ’ αυτού είναι ξεκάθαρη πλέον η προσπάθεια απόκρυψης των παρενεργειών και των θανάτων εμβολιασμένων ανθρώπων, ενώ συστηματικά αποφεύγονται οι νεκροτομές, οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες θα διενεργούντο καθημερινά !!

 Έχουμε φτάσει στο σημείο να γίνεται επίκληση των προσωπικών δήθεν δεδομένων των ανθρώπων που πέθαναν μετά από εμβολιασμό, ενώ από την αρχή της ιστορίας αυτής καθημερινά ανακοινώνονται οι αριθμοί των διασωληνωμένων σε Μ.Ε.Θ. – Covid -19, και των θανάτων από/με κορωνοϊό.

Γιατί δεν ανακοινώνονται οι αντίστοιχοι αριθμοί των ανθρώπων που κατέληξαν ενώ είχαν εμβολιαστεί;

 Πού είναι τα προσωπικά δεδομένα; Οι αριθμοί;

 Μα τότε για τον ίδιο λόγο δεν θα έπρεπε να ανακοινώνονται και οι αριθμοί των διασωλωνημένων και των θανάτων από/με κορωνοϊό !!

Αναφέρουμε αναλυτικά τους παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς δημιουργίας θρόμβωσης, αιμορραγίας, μυοκαρδίτιδας, βλάβης των μεγάλων αγγείων καθώς και τις βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα.

Απαιτούμε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες της Ελλάδος για τις πιθανές κατά τα άνω ανεπιθύμητες επιπλοκές των εμβολίων, όπως αναφέρονται τόσο στο  Yellow Cards Consultancy όσο και στις υπόλοιπες αναφορές μας που παραθέτουμε ανωτέρω !!

Άλλως να ανατραπούν με αδιαμφισβήτητα στοιχεία, δεδομένα και μελέτες, τα στοιχεία, τα δεδομένα, οι μελέτες και τα συμπεράσματα της παρούσης !!

 Διαφορετικά, θα πρέπει να διακοπεί άμεσα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, άλλως και σε κάθε περίπτωση, να συνεχιστεί σε αποκλειστικά εθελοντικό επίπεδο, εν γνώσει όμως του συνόλου των πολιτών της χώρας των αδιαμφισβήτητων επιστημονικά δεδομένων της παρούσης !!

Ως Ιατροί που είμαστε, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για οποιαδήποτε ιατρική πράξη και χορήγηση φαρμάκου ο ασθενής πρέπει να ενημερώνεται ακόμα και για την πιο σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια – επιπλοκή.

Είναι γνωστό όμως, ότι αυτή η ενημέρωση δεν γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας !!

Τα δεδομένα για μυοκαρδίτιδες – περικαρδίτιδες από τις διεθνείς καταγραφές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από εμβολιασμό, δεν επιτρέπουν καμία  ανοχή στην επιχείρηση εμβολιασμού στα παιδιά και στους νεαρούς ενήλικες, καθώς οι μυοκαρδίτιδες συνδέονται άμεσα τόσο κλινικά όσο και παθοφυσιολογικά με την τελική νόσο της καρδιακής ανεπαρκείας. Σε εμβόλια που δεν έχουν κλινικό αντίκρισμα στην μετάδοση (- τουλάχιστον με την έννοια της απόλυτης μείωσης το κινδύνου – ) και σε πληθυσμό που δεν θα νοσήσει βαριά, δεν έχει καμίαθέση η επιμονή σε εμβολιασμό, καθώς αντίκειται εξ ορισμού με την βιοηθική της ιατρικής στην καθημέρα κλινική πράξη !!

 Χαρακτηριστικό είναι δε, ότι και στις τέσσερις άδειες των εμβολίων από τον EMA, αναφέρεται ότι δεν έχουν γίνει μελέτες αλληλεπίδρασης με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, δεν έχουν γίνει μελέτες πιθανής γονοτοξικότητας και καρκινογένεσης καθώς είναι άγνωστο το χρονικό διάστημα της προστασίας που προσφέρουν.

Ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι ότι στα εμβόλια ακολουθήθηκαν μελέτες τυφλές – τυχαιοποιημένες με εικονικά εμβόλια (placebo). Εύκολα γεννιέται λοιπόν το ερώτημα, αν ακόμα και τώρα στην φάση 3 των κλινικών δοκιμών στον γενικό πληθυσμό ακολουθείται η ίδια ερευνητική μεθοδολογία καθότι αυτό σημαίνει ότι κάποιοι συμπολίτες μας χωρίς να το γνωρίζει κανένας παρά μόνον η κατασκευάστρια εταιρεία λαμβάνουν φάρμακο placebo !!

 Αυτό θα είχε ως επακόλουθο τις ψευδώς χαμηλές ανεπιθύμητες επιπλοκές των εμβολίων, καθώς επίσης τα άτομα που έλαβαν placebo θα έχουν ψευδή αίσθηση ασφαλείας έναντι στον SARSCoV –2.

Επίσης  πολύ σοβαρό ζήτημα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι ότι ο FDA, αναφορικά με το εμβόλιο της Pfizer Biontech, αναφέρει ότι η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ενδείξεις σχετικά με το κατά πόσο το εμβόλιο σταματάει ή μειώνει την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο !! Γεγονός, άλλωστε, που αποδεικνύεται από την τελευταία τεχνική έκθεση Νο17 του οργανισμού δημόσιας υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και αφορά τα εμβόλια έναντι του SARS -CoV –2 που κυκλοφορούν εκεί.

Από την ίδια τεχνική έκθεση προκύπτει ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται και μεταξύ των εμβολιασμένων (και μάλιστα να τους πλήττει περισσότερο !!) και συνεπώς, ο όποιος διαχωρισμός των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε ότι αφορά την ελευθερία κοινωνικής ζωής, είναι επιστημονικά αβάσιμος και συνεπακόλουθα επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το θανατηφόρο σύνδρομο διαφυγής τριχοειδών, το οποίο οδήγησε τον ΕΜΑ σε ανακοίνωση αναθεώρησης της εμβολιαστικής πολιτικής έναντι του εμβολίου Johnson & Johnson.

Σοκαριστική είναι η Ισραηλινή μελέτη των Harald Walach et al, στην οποία προκύπτει ότι για τρεις θανάτους που αποτρέπονται από τον εμβολιασμό, πρέπει να δεχτούμε δύο θανάτους που προκαλούνται από τον εμβολιασμό.

Γίνεται κατανοητό αυτό; Σε 3 θανάτους που αποτρέπονται από τον εμβολιασμό, πρέπει να δεχθούμε ότι 2 άνθρωποι θα πεθάνουν από τον εμβολιασμό τους !!! Απίστευτο !!!

Προσέξτε πώς αντιμετώπισε η παγκόσμια ιατρική κοινότητα τις παρενέργειες και του θανάτους μετά το εμβόλιο Pandemrix, έναντι της επιδημίας της γρίπης των χοίρων:

Toν Δεκέμβριο 2009 είχαν αναρτηθεί τα αποτελέσματα των αμερικάνικων κλινικών μελετών για το εμβόλιο αυτό, και είχαν προκύψει 3.807 ανεπιθύμητες επιπλοκές, 47 από τις οποίες ήταν θανατηφόρες.

Για αυτούς τους λόγους, και με αυτά τα νούμερα, η αντίστοιχη επιτροπή βιοηθικής αποφάσισε να αποσυρθεί το εμβόλιο και να παύσουν οι περαιτέρω κλινικές δοκιμές !!

Συγκρίνοντας αντίστοιχα την θνησιμότητα των SARS-CoV-2 εμβολίων, όπως αυτή αποτυπώθηκε τουλάχιστον σε μία μόνο χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (βλέπε Yellow Card Consultancy), με 1253  θανάτους συνδεόμενους με το εμβόλιο (ανεξαρτήτου εταιρείας) σε 5 μήνες εμβολιασμών, καθίσταται δραματικό το ερώτημα γιατί δεν έχει γίνει η αντίστοιχη παύση από την αντίστοιχη επιτροπή βιοηθικής !!!

Άραγε, στους πόσους χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως θα ληφθεί αυτή η κρίσιμη απόφαση, η οποία συνιστά μονόδρομο κατά τα ανωτέρω, να παύσουν οι κλινικές πειραματικές μελέτες φάσης 3 και αργότερα οι επιταχυνόμενες μελέτες των εμβολίων έναντι του SARSCoV -2 εις βάρος της ανθρωπότητας ;;;

Γνωρίζουμε πλέον για τις πολλές και σημαντικές ανεπιθύμητες βραχυπρόθεσμες επιπλοκές των εμβολίων και τους παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς που τις διέπουν, όπως τα αναφέρουμε παραπάνω.

Ώστε προβληματιζόμαστε εντόνως για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπλοκές !!

 Ο προβληματισμός αυτός καθίσταται δραματικός, αν ληφθεί υπόψη ότι τα εμβόλια στερούνται μελετών γονοτοξικότητας και καρκινογένεσης.

Επιπλέον, μεγάλο ζήτημα τίθεται σχετικά με τη συσσώρευση όλων των ανοσοσυμπλόκων και αυτοαντισωμάτων που δημιουργούνται μετά από τον εμβολιασμό (Πρωτεΐνη S + ACE2 / + FP4 / + Σιαλικό οξύ), σε ποια όργανα θα καθιζάνουν και μέσω της χρόνιας φλεγμονής και ενεργοποίησης μηχανισμών οξειδωτικού στρες τι δυσμενείς επιπλοκές θα επιφέρει σε βάθος χρόνου.

Προσθέτοντας και τις επιπλοκές που συνδέονται με την κύηση όσο και με την αναπαραγωγική ικανότητα των ανθρώπων, διαμορφώνεται δραματική εικόνα του εύρους των επιπλοκών που μπορεί κάποιος να εμφανίσει δυνητικά μετά από τους εν λόγω εμβολιασμούς.  Η ομοιομορφία των παρενεργειών από όλα τα συστήματα τού ανθρώπου τονίζει την ανάγκη για συστηματική στόχευση της ερμηνείας των ανεπιθύμητων ενεργειών.

Αναδύεται η ανάγκη συστηματικής καταγραφής και τεκμηρίωσης των ανεπιθύμητων επιπλοκών και περαιτέρω διερεύνηση τους με ιατροδικαστική εξέταση, συνεπικουρούμενη από εξειδικευμένα παθολογανατομικά πρωτόκολλα.

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί επίσης το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες οι οποίες έχουν εγκριθεί, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα όπως επίσης και θεραπείες που αναμένουν έγκριση όπως τα Τ-ενεργοποιημένα Λεμφοκύταρα (ομάδα ΓΝΘ Παπανικολάου) με ομολογουμένως πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιούνται στο ευρύ κοινό, έστω και πειραματικά όπως έγινε με τα εμβόλια !!

Για ποιο λόγο, κοινώς, ενώ υπάρχουν πολλά υποσχόμενες θεραπείες, να εκθέτουμε τους πολίτες αντιμέτωπους σε πιθανές πολύ σοβαρές επιπλοκές ή ακόμα και τον θάνατο;

Στο σημείο αυτό, είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι δεν είμαστε αρνητές των εμβολιασμών, έχουμε εμβολιαστεί οι ίδιοι κατά καιρούς με δοκιμασμένα εμβόλια, όπως εμβολιάσαμε και τα παιδιά μας.

Με τα συγκεκριμένα εμβόλια τίθεται μείζον ζήτημα !

Είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε !

Πόσο ηθικό είναι να επιτρέπεις να πεθαίνουν άνθρωποι ή να εμφανίζει σοβαρή επιπλοκή μετά από προληπτικό εμβολιασμό;