ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ με Αρ. Μητρώου: 10985)

Θεσσαλονίκη 9/5/2022
Δελτίο Tύπου

Ως Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας ΠΟΕΥ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την φραστική επίθεση κατά των διοργανωτών και των καλλιτεχνών της αντιπολεμικής συναυλίας που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 08.05.2022, από ολιγομελή ομάδα υγειονομικών σε αναστολή, που όπως φαίνεται εκφράζει ακραίους και άγνωστους σε εμάς χώρους.

Δηλώνουμε απερίφραστα σε όλους τους τόνους την αντίθεσή μας στην απαράδεκτη προσπάθεια βίαιης υφαρπαγής του λόγου αλλά και σε οποιονδήποτε προπηλακισμό από την εν λόγω ομάδα η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις απόψεις μας και εκφράζουμε την συμπάθειά μας στους συνανθρώπους μας που υπέστησαν την σχετική προσβολή.

Τασσόμαστε κατά της βίας είτε πρόκειται για λεκτική ή ακόμα χειρότερα για σωματική και ψυχική.

Όλους αυτούς τους μήνες που η κυβέρνηση μας έθεσε σε αναστολή και σε υποχρεωτική πενία, διαδηλώνουμε και διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματά μας όπως της ελευθερίας του λόγου, του αυτεξούσιου και του δικαιώματος στην εργασία.

Φροντίζουμε να περιφρουρούμε τις δράσεις μας και να απομακρύνουμε τα στοιχεία αυτά που προσπαθούν να παρεισφρήσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα, προβοκάτσια στον δίκαιο αγώνα μας.

Ζητάμε από το κοινωνικό σύνολο να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Εκ του συντονιστικού της Π.Ο.Ε.Υ