ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ με Αρ. Μητρώου: 10985)

Θεσσαλονίκη 16/5/2022

Στα πλαίσια της προσπάθειας υποστήριξης αλλά και της περαιτέρω ενημέρωσης τόσο των υγειονομικών που είναι σε αναστολή, όσο και άλλων ομάδων όπως κλάδων εργαζομένων και εκπροσώπων τοπικών φορέων (Ιατρικών Συλλόγων, τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λ.π.), ως Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας (Π.Ο.Ε.Υ.) ξεκινήσαμε μια εξόρμηση σε όλες τις πόλεις της Ελληνικής Επικράτειας από τις οποίες δεχόμαστε σχετικές προσκλήσεις.
 
Βασικός στόχος μας είναι η δημιουργία πυρήνων αφύπνισης, συνεχούς ενημέρωσης και αγώνα κατά της υποχρεωτικότητας και του διαχωρισμού και υπέρ της ελευθερίας.
 
Η ομάδα μας αποτελείται από συναδέλφους υγειονομικούς που ενημερώνουν τους πολίτες επάνω σε θέματα επιστημονικά, κινηματικά, νομικά, ψυχιατρικά εκπαιδευτικά κλπ.
 
Ξεκινήσαμε την εξόρμησή μας με πρώτο σταθμό τα Γιαννιτσά στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Βέροια και την Νάουσα. 
 
Το εγχείρημά μας και στις τρεις αυτές περιοχές στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι συνάδελφοι των περιοχών αυτών μας υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και χαρά. Φροντίσαμε να τους ενημερώσουμε με τον πιο εμπεριστατωμένο τρόπο ενώ παράλληλα έγινε και σχετική διανομή φυλλαδίων.
 
Σαν Π.Ο.Ε.Υ. είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς στην ομάδα μας συμμετείχαν και οι απεργοί πείνας οι οποίοι έδωσαν ένα διαφορετικό και πιο αγωνιστικό στίγμα του αγώνα που διεξάγουμε. 
Απαντήσαμε σε πολλές ερωτήσεις συναδέλφων ποικίλου περιεχομένου και καταφέραμε να έχουμε μια άμεση επαφή με τα προβλήματά τους σε κάθε περιοχή. 
 
Με τον τρόπο αυτό έγινε ακόμα πιο συμπαγής η σχέση και η αλληλεγγύη μεταξύ μας, κάτι που θα φροντίσουμε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στους δύσκολους μήνες που πρόκειται να ακολουθήσουν. 
 
Ελπίζουμε και ευχόμαστε στις επόμενες εξορμήσεις να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στον τρόπο προσέγγισης με όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες, οι οποίοι έχουν ανάγκη και εμείς υποχρέωση να τους ενημερώσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
 
Το συστημικό κράτος αποφάσισε να κρατήσει την δική μας επιστημονική και κοινωνική αλήθεια μακριά από τους πολίτες, μέσω των ΜΜΕ, προκειμένου να δημιουργήσει ένα κλίμα πλάνης σχετικά με τα προβλήματά μας. 
Η απάντησή μας είναι η άμεση πλέον ενημέρωση με επισκέψεις σε όσα περισσότερα μέρη της Ελλάδας μπορούμε. 
Η νέα αρχή ξεκίνησε από την βάση και θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί. 
 
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 
 
Εκ του συντονιστικού της Π.Ο.Ε.Υ