ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ με Αρ. Μητρώου: 10985)

Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες:

Η Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας είναι ένα Σωματείο το οποίο αποτελείται κυρίως από εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας όπως Επιστημονικό Ιατρικό , Νοσηλευτικό , Τεχνικό Διοικητικό προσωπικό καθώς και τους διασώστες του ΕΚΑΒ κλπ. Οι αρχές και οι αξίες αυτού του Σωματείου είναι η επιστημονική, νομική και ανθρωπιστική ενημέρωση της κοινωνίας ώστε να αποφευχθεί η παραπλάνηση των ατόμων μιας δομημένης κοινωνίας και έτσι να αποφεύγεται η διασπορά του φόβου της απελπισίας και της δυστυχίας που αποτελούν την κύρια αιχμή του δόρατος των σκοτεινών δυνάμεων είτε σε πνευματικό είτε σε υλικό επίπεδο.

Το Σωματείο μας είναι καθαρά προσανατολισμένο στην στήριξη του αυτεξούσιου του ανθρώπου με κάθε τίμημα και στην πλήρη εξουδετέρωση υποχρεωτικότητας όχι μόνο σαν εφαρμογή εναντίον των αδυνάτων αλλά ακόμα και σαν ιδεολογία.
Δεν ανήκουμε σε κανένα κομματικό μηχανισμό ή παράταξη και εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας. Σήμερα δυστυχώς οι προκλήσεις τις οποίες δεχόμαστε σαν ανθρωπότητα κατά μήκος και πλάτος της γης είναι πάρα πολλές και θα πρέπει όλοι εμείς που θέλουμε αφενός να παραμείνουμε ελεύθεροι και αφετέρου να συνεχίσουμε να είμαστε στρατιώτες του Κυρίου και Θεού μας, να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις στην ζωή μας.
Ελάβαμε το θάρρος να σας απευθύνουμε την επιστολή αυτή γεμάτοι αγωνία, όπως πληθώρα πιστών, καθώς νιώθουμε πλέον ότι υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς ο εφιάλτης του φακελώματος και των εσχατολογικών εξελίξεων που οδηγούν στο σφράγισμα, μέσω της επιβολής από την Κυβέρνηση της Ελλάδας των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

Είναι άγνωστης αιτιολογίας η εμμονή όλων των κυβερνήσεων, αλλά κυρίως η αποφασιστικότητα της τρέχουσας κυβέρνησης να επιβάλλει τις ηλεκτρονικές ταυτότητες στον Ελληνικό λαό, δαπανώντας τεράστια ποσά, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας, χωρίς να υφίσταται πραγματικά κανένας λόγος ούτε τώρα ούτε μελλοντικά για μια τέτοια τροπολογία.

Γνωρίζετε σαφώς ότι ο Ελληνικός κλήρος και λαός μάχονται εδώ και σχεδόν 40 χρόνια κατά τις επιβολής τέτοιου είδους ταυτότητας, καθοδηγούμενος μάλιστα όχι μόνο από χαρισματικούς ιερωμένους και μοναχούς, αλλά κυρίως από συμβουλές επίσημων Αγίων της Εκκλησίας μας (Άγιος Παΐσιος, Άγιος Πορφύριος κ.α.), οι οποίοι έχουν ταχθεί σαφέστατα κατά των νέων ταυτοτήτων. Σας υπενθυμίζουμε και σας επισυνάπτουμε το χειρόγραφο του Αγίου Παϊσίου “Σημεία των Καιρών”, που αν και γράφτηκε το 1987, εντούτοις είναι “φωτογραφία” του σήμερα. Ο Άγιος προειδοποιεί 35 χρόνια πριν για το υπερ-κομπιούτερ και τις ηλεκτρονικές ταυτότητες ως προδρόμων του σφραγίσματος (ανεξαρτήτως εάν θα φέρουν τον αριθμό 666).

Αντίστοιχη μαρτυρία θα βρείτε και στο βιβλίο: Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης – Μαρτυρίες Τόμος Β’ (Αγιοπαυλίτικο Κελί Αγίων Θεοδώρων, Άγιο Όρος).
Ακόμη, υπενθυμίζουμε την αντίστοιχη ανοικτή επιστολή του συγγραφέως κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου (2018), την οποία και επισυνάπτουμε και στην οποία γίνεται σαφής μνεία και στην από 1998 Εγκύκλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία είχε ταχθεί ρητώς κατά των νέων ταυτοτήτων, ειδικά εφόσον περιλάβουν φανερώς ή κρυφίως τον δυσώνυμο αριθμό 666 (επισυνάπτουμε και την Εγκύκλιο αυτή).

Πρέπει επειγόντως να ακουστεί δημοσίως από εσάς ως ποιμένων, επανειλημμένως και ηχηρώς η άποψη ότι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα πρέπει σαφώς και απαρέγκλιτα να έχουν την δυνατότητα να εξαιρεθούν από τη λήψη των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, ως “αντιρρησίες συνείδησης”, καθώς επίσημοι και αναγνωρισμένοι Άγιοι της Εκκλησίας μας, ως ελέχθη, έχουν ταχθεί ξεκάθαρα και συγκεκριμένα κατά των ταυτοτήτων αυτών.

Πώς λοιπόν μπορούμε να παραλάβουμε εμείς ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι κάτι που προσβάλλει την πίστη μας, μας καταδικάζει σε αιώνια απώλεια και είναι σε σαφή αντίθεση με τις διδαχές των Αγίων μας, αλλά και με τις γραφές; Πώς μπορούμε να υποκύψουμε σε ένα σύστημα το οποίο αποτελεί σαφή προάγγελλο του επάρατου σφραγίσματος, γνωρίζοντας ότι ήδη σε κάποια κράτη (Σουηδία, Κίνα κ.α.) έχουν προχωρήσει ένα βήμα ακόμη, εμφυτεύοντας τα προσωπικά τους δεδομένα σε τσιπ στο σώμα τους; Πώς μπορεί ο εκάστοτε Υπουργός να καθησυχάζει τα πνεύματα, λέγοντας ότι οι νέες ταυτότητες δεν θα προσβάλλουν το Χριστιανικό φρόνημα; Ποια αρμοδιότητα έχει ώστε να το πει αυτό; Πώς ακυρώνει τους Αγίους μας, τις Γραφές μας, αλλά και τις προαναφερόμενες παλαιότερες Εγκυκλίους της Εκκλησίας; Πώς μπορεί ο λαός να τον πιστέψει όταν δεν θα έχει πρόσβαση στα γραφόμενα εντός του τσιπ δεδομένα;

Ας καταλάβουν όχι μόνο οι Έλληνες πολιτικοί, αλλά και οι Ευρωπαίοι που πιέζουν από πολλών ετών να λάβουμε τις ταυτότητες αυτές ότι οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν δύνανται να τις δεχτούν ουδέποτε και υπό καμία προϋπόθεση, καθώς είναι ασυμβίβαστες με την πίστη τους, άρα κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους υποχρεώσει υπό οποιοδήποτε πρόσχημα.

Μην ξεχνάμε ότι σε άλλες περιπτώσεις (πχ. Χιλιαστές, Μουσουλμάνοι) η πολιτεία (στην Ελλάδα και την Ευρώπη) κάνει πολλές παραχωρήσεις και υποχωρήσεις και παρέχει εξαιρέσεις (πχ. άοπλες στρατιωτικές υπηρεσίες Χιλιαστών, ειδική διατροφή και ενδυμασία μουσουλμάνων κλπ). Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί λοιπόν δεν έχουν αντίστοιχα δικαιώματα;

Γιατί αυτή η πίεση από την Ευρώπη για τις ταυτότητες αυτές;

Μήπως δεν γνωρίζουν ότι σε πλειάδα χωρών, μεταξύ των οποίων και στις πλέον ανεπτυγμένες χώρες της υφηλίου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ; (πχ. ΗΠΑ, Δανία, Αυστρία, Σουηδία, Ελβετία, Φινλανδία, Γαλλία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Μεξικό, Αρμενία, Μπαρμπάντος, Μπελίζ, Ν. Κέυμαν, Δομινικανική Δημοκρατία, Αιθιοπία, Ν. Φίτζι, Γιβραλτάρ, Γρενάδα, Τζαμάικα, Μικρονησία, Παλάου, Αγία Λουκία, Ν. Σολομώντα, Τόγκο, Τόνγκα, Τρινιντάν και Τομπάγκο, Τανζανία, Βανουάτου κ.α.). Επίσης δεν γνωρίζουν ότι σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων επίσης πλέον ανεπτυγμένες χώρες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ; (πχ. Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπαχάμες, Καναδάς, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Βατικανό, Τουρκμενιστάν, Τουβαλού, Δυτική Σαχάρα, Ναούρου, Ν. Μάρσαλ, Λιβύη, Κονγκό, Ανδόρρα).

Σε όλες τις ως άνω χώρες οι άνθρωποι εξυπηρετούνται κανονικότατα χρησιμοποιώντας άλλα, πρακτικότερα και ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσα όπως άδειες οδήγησης. Πηγή: https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_national_identity_card_policies_by_country

Ακόμη, και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχουν χώρες με ταυτότητες που ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ και εντούτοις κανείς δεν τις ενοχλεί (πχ. Δανία, Ισλανδία), καθώς οι περιορισμοί αφορούν ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ! Τέλος, υπάρχουν και χώρες με ταυτότητες πλαστικές τύπου πιστωτικής κάρτας, που εντούτοις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΣΙΠ (πχ. Βουλγαρία, Ελβετία). Πηγή: https://en.m.wikipedia.org/wiki/National_identity_cards_in_the_European_Economic_Area

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε., ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΝΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΟΤΑΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ Ε.Ε. ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ; ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ, ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΧΙ;

Αν εν τέλει η Ευρώπη έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τις ταυτότητές μας, ας πάψει να τις αναγνωρίζει ως ταξιδιωτικό έγγραφο (αυτό δεν αποτελεί αξιόλογο πρόβλημα, καθώς όλοι δύνανται να εκδώσουν διαβατήριο, ακόμη και οι ανήλικοι) και ας μας αφήσει ως έχουμε, με την πνευματική μας συνείδηση αναπαυμένη. Όλα τα παραπάνω αποτελούν πνευματικού περιεχομένου αιτία αντίστασης. Γνωρίζετε καλώς ότι πέραν αυτών υπάρχουν και ΠΛΕΙΑΔΑ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, στα οποία όχι μόνο δεν θα έχουν πρόσβαση (καθώς κανείς δεν θα μπορεί να διαβάσει το τσιπάκι του), αλλά και που θα πρέπει να τα εμπιστευτούν σε άγνωστους φορείς. Άλλωστε σε μια χώρα που τα σκάνδαλα παρακολούθησης και ηλεκτρονικών επιθέσεων έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, πώς μπορεί ακόμη και ο μη Χριστιανός να εμπιστευτεί τα δεδομένα του; Σας παρακαλούμε Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες και πνευματικοί ποιμένες, ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!

Σας παρακαλούμε θερμώς όπως θέσετε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, όπως κάνατε επί COVID για τη Θεία Κοινωνία. Έτσι ακριβώς και τώρα θα πρέπει να επιμείνετε ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ και να είναι σε ισχύ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ και άλλα μέσα ταυτοποίησης (πχ. παλαιού τύπου ταυτότητες, άδειες οδήγησης, διαβατήρια κλπ.) όπως γίνεται και σε τόσες άλλες χώρες της υφηλίου.

Περιμένουμε εναγωνίως την δημόσια τοποθέτηση σας.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού,
Το Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Υ.