ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ με Αρ. Μητρώου: 10985)

Δελτίο τύπου ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Μακεδονίας σε αναστολή εργασίας Π.Ο.Ε.Υ. Ελλάδος.

 
Σήμερα αισθανόμαστε για μια ακόμη φορά υπερηφάνεια, σήμερα 19/05/22 καταλάβαμε ότι πολεμάμε για την επιστροφή του συντάγματος και της Δημοκρατίας, πολεμάμε την απόλυτη φίμωση και την καθημερινή επιβολή του ατόμου.
 
Σήμερα 19/05 /22 στην εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων που πάντα σεβόμαστε και συμπαραστεκόμαστε στον πόνο των αδελφών Ποντίων, βιώσαμε για μια ακόμη φορά αποκομμένοι από το κοινωνικό σύνολο.
 
Οχι μόνο σεβόμαστε και σκύβουμε με ευλάβεια το κεφάλι αλλά και συμπαραστεκόμαστε ανέκαθεν σαν υγειονομικοί, βιώσαμε για μια ακόμη φορά συμπεριφορές απόρριψης και απαξίωσης από αυτούς που ήμασταν σίγουροι καθώς το έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν μια μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία σε θέματα Ελευθερίας και Αυτεξούσιου, επίσης γνωρίζουν ότι αυτά τα αγαθά έχουν αποκτηθεί με κόπο και θυσίες. 
 
Νιώσαμε για μια ακόμη φορά την ψυχολογική βία με σωματική απώθηση από “φυλακές” της εκδήλωσης σε ανθρώπους που ουσιαστικά εδώ και 9 μήνες ζούν στο πετσί τους την αδικία, τον παραλογισμό το θάνατο της σταγόνας και τη “γενοκτονία” της δημοκρατίας μας .
 
Σε οικογενειάρχες ανθρώπους άντρες και γυναίκες που παραβρέθηκαν ήσυχα χωρίς έκτροπα για να φανεί και μόνο η παρουσία τους.
 
Σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο σκοπός μας η διακοπή και η σπίλωση της μνήμης των αδερφών Ποντίων. 
 
Είμαστε ενάντια του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών που μας στέρησαν την εργασία μας.
 
Σε αυτούς στρεφόμαστε και αυτοί θέλαμε να μας ακούσουν σήμερα. 
 
Όχι κατά των αδερφών Ποντίων.  
 
Επαγγελματίες υγείας πολλών χρόνων που είχαν συνεισφέρει με την εργασία τους, χειροκροτήθηκαν από τους πολίτες και ήταν μπροστά στην Πανδημία, τώρα τους πέταξαν εκδικητικά χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο. 
 
Είμαστε Υγειονομικοί και πάνω από όλα άνθρωποι, άνθρωποι που βιώνουμε ένα είδος ρατσισμού επειδή έχουμε πάρει μία διαφορετική απόφαση, έναν δρόμο της πλέον αποδεδειγμένης λογικής βάση των τελευταίων ιατρικών δεδομένων.
 
(Το παρακάτω κείμενο είναι ακριβώς το ίδιο κείμενο παραποιημένο που ανέβασαν τα αδέρφια μας οι πόντοι… βρείτε τις διαφορές.) 
 
“Είναι φωνή για την αποκατάσταση της ιστορικής αδικίας! 
 
Πριν από τη θλιβερή επέτειο 9 μηνών σε αναστολή , όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι όπου γης, αισθανόμαστε εντονότερες τις άσβεστες μνήμες των καταπιεσμενων με την επιβολή και την εκδίκηση των υγειονομικών υπαλλήλων με την αποβολή τους από την εργασία τους. 
 
Ιδιαίτερα φέτος, μία χρονιά ορόσημο για την λήξη της πανδημίας και της υπέρτατης παράνοιας , καθώς συμπληρώνονται 9 μήνες από την άνευ λόγου και ουσίας παράνομη ΑΝΑΣΤΟΛΉ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΧΩΡΊΣ ΜΙΣΘΟ ΕΝΣΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΊΑΣ .”
 
Έστω και αυτή την ύστατη ώρα, ζητάμε από όλα τα Σωματεία των αδελφών Ποντίων να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και να μην επιτρέψουν μια νέα γενοκτονία χιλιάδων Υγειονομικών. 
 
Σας θελουμε δίπλα μας και όχι απέναντι μας και τονίζουμε το πάγιο αίτημα μας για ΆΜΕΣΗ επιστροφή όλων των υγειονομικών υπαλλήλων σε αναστολή εργασίας στις θέσεις μας, την επιστροφή των μηνιαίων μισθών και ενσήμων που στερηθήκαμε άδικα χωρις να έχουμε υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα καθώς και την οικονομική κάλυψη της ψυχολογικής φθοράς μας.
 
Με εκτίμηση πρός όλους του Πόντιους στην Ελλάδα και στην Υφήλιο 
 
Με εκτίμηση υγειονομικοί υπάλληλοι, διασώστες ΕΚΑΒ και λοιπό προσωπικό σε αναστολή εργασίας. 
 
Εκ του συντονιστικού Π.Ο.Ε.Υ.
(ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΑ ΟΜΆΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ ΥΓΕΊΑΣ) σε αναστολή εργασίας. 
 
Βίντεο 1 κάλεσμα για την εκδήλωση της γειτονιάς των Ποντίων
 
 
Βίντεο 2 υγειονομικοί 
 
 
Βίντεο 3 υγειονομικοί