ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ με Αρ. Μητρώου: 10985)
Την Κυριακή 22/05/22 στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκε μια  ξεχωριστή εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Π. Ο. Ε. Υ. (Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας σε αναστολή εργασίας) σε συνεργασία με την Ιπποκράτεια αντίληψη και την ΠΥΞΊΔΑ.
 
Μια εκδήλωση που έγινε για την εξάλειψη της υποχρεωτικότητας και της επιβολής ιατρικών πράξεων χωρίς την συναίνεση του ατόμου και για την διεύρυνση της ισότητας των ανθρώπων σε κάθε επίπεδο της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής.
 
Κάθε άνθρωπος έχει το  αυτεξούσιο, δηλαδή το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος το σώμα του και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το αφαιρέσει.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία υπερνικώντας πολλά εμπόδια που παρουσιάστηκαν από την αρχή μέχρι την τελευταία στιγμή.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εξαιρετικοί καλλιτέχνες και ομιλητές.
 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Σάκης Καλογερίδης (Γενετιστής/Εκπρόσωπος Π.Ο.Ε.Υ), Μαριάννα Ευαγγέλου (Βιοχημικός), Δημήτρης Γάκης (Ιατρός, πρώην διοικητής νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ), Κωνσταντίνος Φαρσαλινός (Ερευνητής Ιατρός). Ζήσης Δεληχάς (πυρηνικός γιατρός ) Ευγένιος Μπαϊραμίδης (Συνταγματάρχης Στρατιωτικός Ιατρός), Τηλέμαχος Μπόσιος (Αστυνομικός σε αναστολή εργασίας/ συγγραφέας) Καίτη Κατσαβού (Εκπαιδευτικός), και οι απεργοί πείνας Ζωή, Λάμπρος, Ειρήνη, Σοφία Περικλής.
Όπως και εκπρόσωποι ΑΜΕΑ που συγκίνησαν το κοινό. 
Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Αλέξανδρος Τσίγγος.
 
Η συμμετοχή του απλού κόσμου και των Υγειονομικών σε αναστολή ήταν συγκινητική. 
Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν ικανές να μειώσουν τον παλμό και την ζωντάνια, παρόλο που η εκδήλωση διακόπηκε δύο φορές λόγω της βροχόπτωσης.
 
Οι ομιλητές,  τα  συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες έδωσαν τα δικά τους μηνύματα και συντέλεσαν στο να γίνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των Υγειονομικών σε αναστολή Σημαντική ήταν η παρουσία των παιδιών ΑΜΕΑ,  τα οποία ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής ως προς τον εμβολιασμό τους, συγκίνησαν το πλήθος.
 
Όσοι τίμησαν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση βρέθηκαν στην ευχάριστη έκπληξη να παρακολουθήσουν παράλληλες δράσεις όπως  ζωγραφική, Bazaar, πρώτες βοήθειες του ΕΚΑΒ με το μάθημα της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, καθώς και το Μουσικό μέρος της, όπου τα τραγούδια και τα κοινωνικά μηνύματα έγιναν ένα με τις καρδιές των ανθρώπων. 
 
Ευχαριστούμε όλες και όλους που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή, αλλά κυρίως όλες και όλους που ανταποκρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα της Π.Ο.Ε.Υ. .. 
 
Η ανταπόκριση αυτή, αλλά και οι μικρές και μεγάλες κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν το διάστημα αυτό, όπως και οι συνεχόμενες και στοχευμένες δράσεις μας, μας δίνουν τη δύναμη για να συνεχίσουμε με γνώμονα πάντα την δικαίωση στον αγώνα μας με την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή όλων μας που είναι Επιβεβλημένη.
 
Εκ του συντονιστικού Π.Ο.Ε.Υ.